Projekt Cro Buzz Klima započeli smo na proljeće ove godine, kada je službeno započela terenska sezona. Od proljeća smo radili i na razvijanju našeg logotipa – u izvrsnoj suradnji sa studiom Verlauf, te na izradi ove web stranice – kroz sjajnu suradnju s timom iz Hyper dizajn studia.

Znak našeg projekta je kukac koji se sastoji od slova i znakova pisma Windsor, kako bi se tipografski uklopio u cijeli logotip. Staromodni karakter pisma Windsor, koje je nastalo 1905. godine i koje je inspirirano oblicima iz prirode, našem kukcu daje određenu dozu ozbiljnosti i kredibiliteta. Ozbiljnost je nešto što oprašivači – životinje o kojima ovisi stabilnost kopnenih ekosustava i sigurnost hrane – zasigurno zaslužuju. Naš kukac djeluje načitano i simpatično, i ne izgleda kao neki točno određeni kukac, već može predstavljati sve, raznolike i mnogobrojne, divlje oprašivače. 

Naš logo dolazi i u dinamičnoj verziji koja se temelji na zvučnosti riječi BUZZ, odnosno tipografski prikazuje zujanje kukca. U ovoj verziji naš logotip se prilagođava formatu u kojem se zatekne, te sav dostupan prostor ispunjava zujanjem. Ovome naš projekt dugoročno teži: očuvanju kukaca koji zujanjem ispunjavaju naše livade, šume, parkove i vrtove, i podizanju svijesti o njihovoj važnosti – da se prisjetimo da je dobro kada priroda zuji.